Zoreni siri

SIR BARON

Zoreni sir Baron je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj en mesec.

Hlebci Barona so okrogle oblike z rahlo izbočenimi ploskvami, teže do 13 kg. Skorja sira je čvrsta, suha in slamnato-rumene barve, testo je svetlo rumene barve ter čvrsto. Luknjice so velike od 1 do 3 cm ter enakomerno razporejene po prerezu. Sir Baron ima značilen sladkast okus.

Uporaba: sir Baron je najbolj primeren za narezke, lahko je tudi dodatek rižu, testeninam in raznim juham – odlično se poda k belim vinom, suhemu sadju, breskvam in jabolkom.

SIRI FALOT

Zoreni siri Falot so izdelani iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zorijo vsaj en mesec. 

Hlebci poltrdega sira Falota, teže do 13 kg imajo čvrsto skorjo, ki je svetlo do temno-slamnate barve. V prerezu so sirna očesa do velikosti graha, ki so enakomerna. Sir Falot ima zaradi svojih lastnosti nežno mlečno aromo in blag okus.

Uporaba: sir Falot je primeren za narezke, gratiniranje različnih jedi, pice, omlete, cvrtje. Odlično se ujame z jabolki, hruškami, marelicami, grozdjem, postrežemo ga lahko z belimi vini.

STARAN SIR FALOT

Staran sir Falot je trdi polnomastni sir izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj šest mesecev do 24 mesecev. S staranjem hlebi Falota pridobijo izrazit okus, ki spominja na orehova jedrca ter pričnejo se tvoriti kristali. Kristale v siru imenujemo tudi “kristali okusa” in zagotavljajo, da boste jedli zares okusen staran sir.

Uporaba: staran sir Falot je primeren za narezke ali za ribanje in se odlično poda k testeninam. Odlično se sklada z vsem koščičastim sadjem, medom, figami. Staranemu siru Falot se podajo zrela, mehka rdeča vina ali zelo polna, elegantna bela vina.

SIR FALOT Z ZELIŠČI

Zoreni sir Falot z zelišči je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj en mesec. Sir Falot z zelišči vsebuje edinstveno kombinacijo peteršilja, origana in drobnjaka, ki siru daje odličen okus.

DIMLJEN SIR FALOT

Dimljeni sir Falot je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, hlebci zorijo vsaj en mesec ob tem pa pridobijo temno rjavo skorjo in prožno konsistenco. Dimljen sir Falot ima prijetno nežno aromo po dimu.

Uporaba: dimljeni sir Falot je primeren za narezke, omlete, spremljajo ga lahko težja bela vina z noto barika in macerirana bela vina. Odlično se ujame z belim grozdjem in jabolki.

SIR FALOT S POPROM

Zoreni sir Falot s poprom je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj en mesec. Sir Falot s poprom vsebuje cela zrna zelenega popra, ki siru dajejo odličen okus in zgolj blago pikantnost. 

SIR FALOT S ČILIJEM

Zoreni sir Falot s čilijem je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj en mesec. Sir Falot s čilijem je primeren za vse ljubitelje pikantne hrane. Popolna kombinacija polnomastnega mleka in pikantnega čilija ustvari edinstven okus.

SIR FALOT S ČRNIMI TARTUFI

Zoreni sir Falot s črnimi tartufi je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka, ki zori vsaj en mesec. Kombinacija sira z dodanimi tartufi ustvari bogat okus z nepozabno aromo črnih tartufov.

SIR FALOT S PAPRIKO

Zoreni sir Falot s papriko je izdelan iz surovega polnomastnega nehomogeniziranega mleka,
ki zori vsaj en mesec. Sir Falot s papriko vsebuje mešanico sladkih paprik, ki siru daje odličen
okus in privlačni videz.

od

poslujemo

strank

zadovoljnih
+

kakovost

preverjena
%

Zakaj smo najboljša
izbira za vas

  • Predelava visoko kakovostnega mleka
  • Siri iz surovega mleka
  • Domača polnomastna skuta iz surovega mleka
  • Proizvodnja mlečnih izdelkov brez homogenizacije

Posebnost naše proizvodnje so siri iz surovega nehomogeniziranega mleka lastne blagovne znamke Baron in Falot

Kontaktni podatki

Posebnost naše proizvodnje so siri iz surovega nehomogeniziranega mleka lastne blagovne znamke Baron in Falot.

Pošljite povpraševanja

Pošljite nam povpraševanje na vsa mobitna vprašanja, katera se vam porajajo v zvezi z našimi storitvami, preko kontaktnega obrazca spodaj.

* Odgovorimo najkasneje v roku 24 ur.